O nama

„Za sve puce kaj si žele 'zgledat hoh“ slogan je brenda Le Šmuk, osnovanog 2021. godine u Zagrebu. Ideja iza brenda potječe od toga da svi mi želimo izgledati dotjerano s vremena na vrijeme, a ono što mi želimo poručiti je da ne trebate potrošiti previše novaca kako biste to postigli. Nakit je nešto što uistinu može promijeniti svaku modnu kombinaciju, a noseći upravo naše šmuksice svaka kombinacija može biti jedinstvena. 

Šmuk je germanizam koji se u starom Zagrebu koristio za nakit ili ukras koji nije bio napravljen od plemenitih metala. Pa su tako stare zagrebačke puce svaki nakit kaj nije bil' ni od zlata ni od srebra zvale „šmuk“. 

Osnivačica, Paula Dušak, stvorila je ovaj brend iz ljubavi prema starinskim modnim dodacima, a izvor inspiracije pronašla je u starinskom zagrebačkom štihu. Upravo zato su i neki od naziva naših šmuksica inspirirani starozagrebačkim riječima poput Zrihtanih, Famoznih ili Milostiva naušnica.  

Misija našeg brenda je ponuditi što kvalitetniji šmuk po što pristupačnijoj cijeni kako bi većina imala priliku osjećati se posebno dok fura naš šmuk!