Povrati / pritužbe

Povrati i zamjena robe

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, u slučaju udaljene kupnje (kada se ne radi o osobnom preuzimanju već se roba šalje putem dostavne službe), imate pravo jednostrano raskinuti ugovor bez navođenja razloga, u roku od 14 dana od dana dostave proizvoda, odnosno od dostave posljednjeg proizvoda iz narudžbe.

U slučaju jednostranog raskida ugovora, postupat ćemo u skladu s Zakonom o zaštiti potrošača i Zakonom o obveznim odnosima. Nakon povrata robe, izvršit ćemo povrat iznosa plaćenog za robu. Morate vratiti robu bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste najavili jednostrani raskid ugovora.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, kupac je dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi pravo na jednostrani raskid ugovora, a ako Kupac želi, može nas kontaktirati na e-mail adresu: info@lesmuk.com za informacije o mogućnostima i uvjetima povrata proizvoda.

Prema članku 77. stavku 5. Zakona o zaštiti potrošača, Kupac odgovara za svako smanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje proizlazi iz rukovanja kupljenim proizvodom. Vraćeni proizvod mora biti neoštećen, s odgovarajućim originalnim oznakama, privjescima i deklaracijom.

Molimo vas da proizvod vratite najkasnije u roku od 14 dana od primitka pošiljke uz sljedeće uvjete:

proizvod koji vraćate ne smije biti korišten i mora biti zapakiran u originalnoj ambalaži s neoštećenim privjescima i oznakama,

priložite originalni račun.

Troškovi povrata ili zamjene robe temeljem nedostatka proizvoda snosi Le Šmuk. Zamijenit ćemo vraćenu robu po vašem zahtjevu ili izvršiti povrat sredstava na vaš račun.

Troškove povrata i/ili zamjene robe, osim u slučaju nedostatka proizvoda, u potpunosti snosi Kupac.

 

Zamjena robe

Kupac može podnijeti prigovor na proizvod putem email adrese info@lesmuk.com te ukoliko se prigovor prihvati, kupac snosi trošak poštarine za povrat proizvoda. Proizvodi se vraćaju GLS dostavnom službom te se prikup obavlja na adresi na kojoj je proizvod bio prvotno dostavljen.

Ako je razlog zamjene oštećena ili neispravna roba, zamjena će biti pokrivena od strane Le Šmuk-a, a ako je zamjena robe zbog želje kupca, kupac snosi trošak povrata.

Prodavatelj nije odgovoran za bilo kakve štete i druge obveze koje su u nadležnosti dostavne službe, ali će u dogovoru s njima pružiti najbolju moguću uslugu svakom Kupcu. Ako Kupac primijeti bilo kakvu štetu prilikom preuzimanja robe, dužan je odmah podnijeti prigovor kuriru i pisanim putem ga prijaviti na e-mail adresu: info@lesmuk.com.

Pravo na otkazivanje narudžbe

I Trgovac (Le Šmuk) i Kupac imaju pravo raskinuti ugovor (otkazati narudžbu) prije slanja robe za dostavu, uz povrat prethodno plaćenih sredstava. Ako Trgovac (Le Šmuk) iz bilo kojeg razloga nije u mogućnosti isporučiti plaćenu robu, Kupcu će biti ponuđena zamjenska roba, a ako je Kupac ne želi, sredstva plaćena u potpunosti se vraćaju Kupcu.

Ako Kupac odluči raskinuti ugovor (otkazati narudžbu) prije slanja robe za dostavu, povrat će biti izvršen u roku od 5 (pet) radnih dana.

Ako Kupac odluči otkazati narudžbu nakon slanja robe za dostavu, povrat će biti izvršen u roku od 5 (pet) radnih dana od primitka vraćene robe od strane Kupca, umanjen za troškove dostave.